Info fra styret: trepleie, dugnad og klippeliste

TREPLEIE

Velet har mottatt tilstandsrapport med anbefalt trepleie fra Villskog.
(Tidligere distribuert på Facebook-gruppen).

Styret innstiller på at det bestilles trepleie i 2023 for tiltak med «Høy risiko», samt kronesikringer. Dette har en estimert kostnad på cirka kr 40 000 (ink mva.).

I budsjett for 2023 ble det avsatt kr 30 000 til trepleie. Det har allerede påløpt kr. 20 000 for tilstandsrapport og beskjæring av liggende gran på fellesområdet. Følgelig vil iverksetting av nye tiltak økte totale trepleiekostnader for 2023 på kr 60 000,- , som er kr 30 000 mer enn en budsjettert.

For Velets økonomi vil utvidet trepleie i 2023 reduserer budsjettert underskudd fra kr -44 300 til -73 300. Tilsvarende reduserer stipulert kontantbeholdning ved årslutt 2023 fra kr 175 000 til kr 145 000,-

Styret mener Velets økonomi og likviditet fortsatt er god og tilstrekkelig solid, samt at det er riktig å prioritere bruk av midler til tiltak på trær som Villskog mener har «høy risiko».

Dersom du har innsigelser til innstillingen gi gjerne en lyd til styret.

DUGNAD – PRAKTISK INFO

Vårens dugnad avholdes tirsdag 2. mai fra kl. 1730-1930, med påfølgende sosialt samvær på fellesområdet.

Det er bestilt 2 containere til hageavfall til tirsdag 2. mai, med henting påfølgende dag. På onsdag kommer container for blandet avfall. Begge containere plasseres på vanlig sted utenfor nr 9.

Nedenfor er lenke til aktivitetsliste for dugnaden, med oppgaver som ønskes utført. Her kan man sette seg opp på ulike oppgaver. Dette kommer i tillegg til generelt vedlikehold av uteområder på fellesområder utenfor ens egen bolig.
https://docs.google.com/document/d/1li6kzv58pfBBmXtHReX_-d3Yh23au1Fg/mobilebasic

I år er det også behov for (elektrisk) motorsag til beskjæring /felling av hurtigvoksende piltre, samt to selvplantede trær på fellesområdet (iht anbefaling fra Villskog).

Styret oppfordrer alle til å benytte beskyttelsesbriller ved beskjæring / klipping av hekker osv på dugnaden. Vi har opplevd mindre øyeskader de to foregående år.

Er du bortreist i helgen og på dugnadsdagen, må du gjerne bidra til fellesskapet i forkant eller etterkant av dugnaden.

Alle er invitert til sosialt samvær på fellesområdet etter dugnaden – ca. kl. 1930. Kan du ikke bidra fysisk til dugnad, settes det også stor pris på gourmetale bidrag til fellesskapet som kaffekoking, bakst eller noe annet å bite i.


GRESSKLIPPING FELLESOMRÅDE

Det er behov for flere frivillige til gressklipping av fellesområdet denne sesongen. Meld på deg selv eller din bedre halvdel på følgende liste:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/110Xi__yUPazoxXgiU76n01MR45qE9hmhGpO4MZMn_TY/edit#gid=0

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: